T.D. Advies is een onafhankelijk adviesbureau voor de kunstof- en aluminium kozijnen industrie.
Bekijk onze folies

Met name de laatste jaren is de ontwikkeling van de folie in een stroomversnelling gekomen. Niet alleen zijn er technologisch grote stappen gemaakt maar ook qua uiterlijk zijn de folies tegenwoordig superieur.

Het voordeel van folie is dat je een extra dimensie toevoegt aan de kunststof kozijnen. Door het kiezen van de juiste materialen is het mogelijk de warmteontwikkeling in het kozijn te voorkomen, ook de UV bestendigheid en de reiniging zijn op deze manier enorm te verbeteren.

Door de juiste keuze van de materialen is het tegenwoordig mogelijk een garantie van 22,5 jaar te geven op de kunststof kozijnen met folie.

Wij werken met diverse leveranciers, zoals Renolit, Hornschuch, Cova en sinds kort ook Haogenplast.

 • Renolit

  Exofol FX
  De nieuwste folie van Reonlit is de Exofol FX folie. Deze folie heeft een basis van PMMA. Hierdoor is het mogelijk de UV bestendigheid te vergroten en de garantie van totaal 22,5 jaar op de folie af te geven. Ook is het mogelijk om bijzonder folies te leveren zoals Titanium en aluminium

  Exofol MX
  Dit is de klassieke folie op basis van PVC. Op deze folie wordt een garantie van 10 jaar afgegeven. De meeste Uni kleuren met de bekende houtnerf structuur zijn hierin verkrijgbaar.
 • Hornschuch

  Cool Colors
  Met Cool Colors was Hornschuch de eerste producent die donkere folies kon produceren die het opwarmen van de profielen konden tegengaan. Door een zorguldige keuze van pigmenten kon zo een perfecte folie worden gecreerd.

  Life Like
  In de life-like serie vinden we een aantal houtfolies, die mooier zijn dan echt hout. Deze prachige folies hebben een uitstraling, die echt hout helaas alleen na het zagen heeft. Gaat uw voorkeur echter uit naar een meer verweerde houtsoort, geen probleem. We hebben Teak in 4 gradaties van verwering.
 • Cova

  Cova is een Engelse leverancier van folies, die door Renolit is overgenomen. Hun gamma is toegevoegd bij de MX folies.
 • Haogenplast

  Haogenplast is een zeer ambitieuze Israëlische leverancier van folies. Zij zijn op dit moment volop bezig de meest gangbare kleuren op stock te leggen, maar zijn ook bereid voor speciale projecten in kleinere oplage te produceren. Mocht U een speciale kleur willen, of een folie die nog niet is gemaakt, dan doen we een beroep op Haogenplast.

Structuur


Als de folie van de rol komt, is het een vlakke folie. Door gebruik te maken van een wals, wordt de definitieve structuur aan een folie gegeven. Bekend zijn de houtnerf folies, maar we hebben tegenwoordig ook vele andere structuren, variërend van glad, zand, mat, glanzend en metallic. Deze structuur wordt weergegeven met een walscode (prägung) die achter de folie code wordt vermeld. We hebben geprobeerd deze structuur te laten zien bij het folie overzicht, maar mocht u vragen hebben of een monster willen hebben, neem gerust contact met ons op.